Meglerflukt fra Nordea

Profilerte analytikere og meglere slutter i Nordea Markets. Kostnadskutt i banken er en del av bakteppet.

MISTER GODE FOLK: Kommunikasjonssjef Christian Steffensen bekrefter at banken blir færre ansatte og at de bruker ulike typer pakker. Det har ført til tap av profilerte meglere. Foto: NTB scanpix
Bank

I flere år har Axel Styrmann vært rangert som Norges beste shippinganalytiker av Kapital. Nå skal han være på full fart ut av Nordea. Det gjelder flere, deriblant Glenn Lodden, Rune Sand og Anders Hagen.

Sistnevnte skal allerede være ute av Nordea Markets for en god stund siden. I tillegg skal flere meglere vært på vei ut nå. Sluttpakker skal være en del av årsaken til meglerflukten.

Kostnadskutt

For det er ingen hemmelighet at Nordea vil kutte kostnader. 

Etter at investor Christer Gardell kom inn på eiersiden har det vært krav om omfattende kostnadskutt. 

I tillegg skal mer og mer fokus ha blitt konsentrert mot den svenske meglerdelen.

Finansavisen kjenner til at det er ulike motiv fra de flyktende Nordea-meglerne. Reduksjonene skal også ha strukket noe ut i tid. Noen har allerede sluttet. Andre slutter i disse dager, mens atter andre skal ut i løpet av den nærmeste tiden.

UT: Axel Styrman har vunnet shippingklassen i Kapitals kåring av Norges beste analytikere. Foto: Eivind Yggeseth

Finansavisen har ikke funnet tegn som tyder på at en stor gruppe av de ansatte har flyttet seg fra Nordea Markets til ett og samme meglerhus.

– Færre ansatte

Da Finansavisen torsdag tok kontakt med Nordea om flukten fra Nordea Markets kom følgende kommentar på e-post fra kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen.

«Vi kan ikke gå i detalj i enkelttilfeller. Som vi har kommunisert tidligere i forbindelse med 3. kvartal 2019, går Nordea nå inn i en ny fase med oppdatert forretningsplan. Dette innebærer også at vi vil bli færre ansatte i Nordea».

På spørsmål om sluttpakkene som skal ha vært tilbudt Nordea-meglerne, svarer Steffensen at han ikke ønsker å gå i detaljer på enkelttilfeller.

– Benytter ulike pakker

Når vi spør om sluttpakker på generell basis kommer han tilbake med følgende svar på e-post igjen:

«Nordea benytter ulike typer pakker for å gjøre den pågående omstillingen så smidig som mulig for våre ansatte, samtidig har vi økt fokus på intern jobbmobilitet og ser at mange berørte finner nye muligheter innen Nordea».

nordea
Nyheter
Bank