ESB låner ut milliarder av dollar

Den europeiske sentralbanken øker utlånene til europeiske banker. 

EURO OG DOLLAR: Den europeiske sentralbanken har økt fokus på utlån av dollar.  Foto: DANIEL ROLAND

Den europeiske sentralbanken (ESB) lånte tirsdag ut 4,12 milliarder dollar til europeiske banker gjennom et nylig opprettet anbud, for å lette på trykket i finansieringsmarkedet for dollar. Saken er omtalt av Reuters

Beløpet er en enorm økning fra gårsdagens beløp på 20 millioner dollar. 

Forrige uke bestemte ESB, som forøvrig er verdens største sentralbank, å klemme til med en likviditetsordning på dollar hver eneste dag til slutten av april. Målet er å lette trykket på lån og kreditt mot bedrifter og husholdninger. 

Sentralbanken tilbyr også en fasilitet på 84 dollar en gang i uken i samarbeid med den amerikanske sentralbanken.