Øystein Stray Spetalen dumpet aksjer i Pareto Bank og Photocure

Øystein Stray Spetalen har minsket eierandelen i Pareto Bank. Han er heller ikke blant de største aksjonærene lenger i Photocure.

KJENDISINVESTOR: Øystein Stray Spetalen. Her fra en innspilling av podkast med blant annet Trygve Hegnar før jul. Foto: Michael Groth

Tidlig i januar kjøpte kjendisinvestoren en haug med aksjer i Pareto Bank gjennom sitt selskap Tycoon Industrier. Spetalen styrte 6. januar rundt 2,6 millioner aksjer i nisjebanken, og var tredje største aksjonær med en eierandel på 3,72 prosent.

Pr. 19. mars satt Spetalen på 1,45 prosent av eierandelen i Pareto Bank, med litt over én million aksjer. Han var da 12. største aksjonær, ifølge bankens egne aksjonærlister.

17. største aksjonær 

Ifølge aksjonærlister oppdatert tirsdag hos InFront, har Spetalen nå kun i underkant av 650.00 aksjer igjen i Pareto Bank. Han er den 17. største aksjonæren med en eierandel på 0,93 prosent.

For øvrig ble det tirsdag kjent i DN at tidligere verdensmester i sykling, Thor Hushovd, økte beholdningen til 500.000 aksjer i Pareto Bank.

Aksjen til nisjebanken steg 29,35 prosent til 26 kroner i tirsdagens handel. Hittil i år har Pareto Bank falt 32,64 prosent. 

Photocure-nedsalg

Sist uke skrev Finansavisen at Spetalen kjøpte Photocure-aksjer av Herbjørn og Alexander Hanssons investeringsselskap High Seas. Sist onsdag satt Spetalen på 299.000 aksjer i Photocure. 

Mandag var beholdningen på omtrent 329.000 aksjer, en eierandel på 1,51 prosent som gjorde ham til niende største aksjonær, ifølge selskapets egne registre. 

Av Infronts aksjonærlister oppdatert tirsdag, er ikke Spetalens Tycoon Industrier lenger blant de 50 største aksjonærene.

Det vil si at Spetalen har solgt seg betydelig ned i Photocure. Han kan maksimalt sitte igjen med 87.000 Photocure-aksjer.

Photocure gikk opp 4,15 prosent til 52,70 kroner tirsdag. Aksjen har falt 41,12 prosent i år, men er opp 1,35 prosent den siste uken. 

PS! Aksjonærregistre har tre dagers etterslep.