Nordea fremskynder rentekutt

John Sætre i Nordea. Foto: Foto: Eivind Yggeseth

Nordea har i dag bestemt seg for å fremskynde iverksettelsen av nye rentesatser på boliglån. 

– Vi har i løpet av de siste dagene fått mange tilbakemeldinger fra våre kunder, og dette er noe vi tar på alvor. Vi ønsker å bidra i den alvorlige situasjonen knyttet til utbrudd av koronavirus, og fremskynder nå iverksettelsen av de nye satsene på våre boliglån, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

De nye satsene for utlån vil iverksettes så snart det er teknisk mulig. Rentesatsen på flytende boliglån vil senkes med inntil 0,85 prosentpoeng.

En rekke banker har senket rentene den siste tiden som følge av coronakrisen. Tidligere i ettermiddag varsler Nordeas konkurrenter i DNB at de fremskynder de varslede rentekuttene med nesten en måned, til 5. april.

DNB har tidligere varslet at de ville kutte boliglånsrenten med 0,85 prosentpoeng, men først fra begynnelsen av mai.