<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

5 milliarder i nedskrivninger for tysk storbank

Den tyske storbanken Commerzbank rapporterte et overskudd på 227 millioner euro i andre kvartal. 

Publisert 5. aug. 2020 kl. 12.10
Oppdatert 5. aug. 2020 klokken 12.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
KVARTALSTALL: Commerzbank offentliggjorde andrekvartalstall onsdag.  Foto: Bloomberg

Commerzbank leverte netto renteinntekter på 1,28 milliarder euro i andre kvartal, ifølge selskapets kvartalsrapport. 

Til sammenligning leverte den tyske storbanken netto renteinntekter på 1,27 milliarder euro i samme periode foregående år. 

Resultat etter skatt kom inn på 227 millioner euro, ned fra 283 millioner i andre kvartal i 2019. Det tilsvarer en nedgang på 20 prosent. 

– I andre kvartal oppnådde vi et positivt resultat til tross for coronaviruset og vi kunne støtte våre kunder ved å overvinne konsekvensene av pandemien. Det er topp prioritering i tider som dette, sier adm. direktør Martin Zielke i en kommentar. 

Selskapet var nødt til å skrive ned verdier på 469 millioner euro i andre kvartal. Til sammenligning skrev storbanken ned verdier på 178 millioner euro i andre kvartal i 2019. 

Etter dagens kurs tilsvarer det mer enn 5 milliarder norske kroner i nedskrivninger i andre kvartal.

Av de 469 millionene er 175 millioner euro knyttet til Wirecard, etter selskapet begjærte insolvens i juni. Commerzbank nevner ikke Wirecard i kvartalsrapporten, men skriver istedet «en enkelthendelse». Financial Times hevder at det er snakk om Wirecard, og viser til personer kjent med saken.

Les kvartalsrapporten her.