Bruker billigbanker for å vinne riket

Sparebankene går ut av sitt gode skinn for å vinne nye boliglånskunder. Fra Bergen er det startet to nye nasjonale banktilbud og de blir de nye «Akademikerne».

«VOKSER FORTEST OM DAGEN». Fana Sparebank og Lisbet Nærø har den ferskeste nasjonale banklanseringen med Himla Banktjenester.  Foto: Eivind Yggeseth
Bank

Gjennom etablering av nye nett- og mobilbanker konkurrerer nå sparebankene, som er svært stedbundne i sine distrikter og regioner, om kunder over hele landet.

Etter kun to drøye måneder har Fana Sparebank lånt ut 530 millioner kroner i boliglån gjennom sitt nystartede tilbud, Himla Banktjenester.

– Tilbudet skal være enkelt, og ikke minst oversiktlig: Om kunden kan stille med en egenkapitalandel på minst 25 prosent, kan vedkommende få boliglån og Himla Banktjenester skal til enhver tid ha et av landets tre beste tilbud på Finansportalen, sier konsernsjef i Fana Sparebank, Lisbet K. Nærø.

Hun viser til at Fana Sparebank i andre kvartal hadde en utlånsvekst på 4,6 prosent i personmarkedet, og at «ingen andre vokser like mye som oss akkurat nå». 

For tiden har Fana det beste tilbudet, gjennom Himla, på boliglån med opptil 75 prosents belåning. Boligrenten er på gunstige 1,56 prosent.

– Vi skalerer opp på vår eksisterende teknologi, og det som er dritkult er at våre kunder kontinuerlig kan følge med på om Himla tilbyr den beste renten eller ikke, da vi har realtime streaming fra Finansportalen både på nettsiden vår og i Himlas mobilbank, legger Nærø til.

20 milliarder i 2021

Ikke langt unna Fana Sparebanks hovedkontor i Bergen kan Sparebanken Vest markere at det er omkring ti måneder siden åpningen av Bulder Bank, som også den tilbyr boliglån langt utenfor morbankens opprinnelige markedsområde.

I Bulder Bank er det beste tilbudet på 1,44 prosent, som riktignok fordrer at lånet ikke har mer enn 50 prosents belåning. Dermed har de to sparebankene i Bergen nå tatt på seg rollen som prispressere nasjonalt, og kan potensielt ende opp med en tilsvarende rolle som Danske Bank tok i forbindelse med at Danske Bank fikk den mye omtalte Akademiker-avtalen.

– Pris og brukeropplevelse er et viktig konkurransefortrinn for oss, da Bulder skal slå an nasjonalt, og det er ingen tvil om at konseptene samlet over tid være med på å presse prisene, sier konsernsjef i Sparebanken Vest.

Han mener rentekuttene i vår fikk frem en økt mobilitet blant bankkundene. 

Bulder Bank er selv i ferd med å passere hele 6 milliarder kroner i boliglån.

– Bulder Bank har kun tatt 4 prosent av kundene fra Sparebanken Vest, og de kundene kunne vi endt opp med å miste uansett. Vi har derfor ikke hatt noen kannibalisering, snarere tvert imot. Vi ligger an til å nå vårt mål om 20 milliarder kroner i utlån i 2021, sier Kjerpeseth, som ved inngangen til året hadde en boliglånsportefølje på 125 milliarder kroner i Sparebanken Vest.

NY NASJONAL VEKST: Adm. direktør i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth. Foto: Emil Weatherhead Breistein

Kjerpeseth opplyser at det nå er 20 til 30 personer som jobber i Bulder Bank, og han mener morbanken tjener å ha en utfordrer tett på seg.

– Alt tyder på at produktiviteten i banknæringen må forbedres ytterligere, og da er digitalisering veien å gå. Det vil gi ytterligere prispress, og det er verdt å merke seg at flere banksjefer i forbindelse med sommerens kvartalsrapporter signaliserte en kostnadsøkning på 0 prosent i 2020, sier Kjerpeseth.

Har buffere

I Fana Sparebank påpeker Nærø at banken har en ekstra buffer på 4 prosentpoeng ned til myndighetenes krav til ren kjernekapital. Dermed skal banken ha muskler til å kunne håndtere flere kunder, ifølge henne. Fana Sparebank har en boliglånsportefølje på 19 milliarder kroner.

Nærø vil imidlertid ikke være med på at Himla Banktjenester er en kopi av Bulder Bank.

– Det begynte med at vi satte opp Himla Eiendomsmegling, som har vært en kjempesuksess. Vi har nå en markedsandel på 6 prosent gjennom Himla Eiendom i Bergen og omegn, sier Nærø.

For å spare kostnader baserer Fana Sparebanks eiendomsmegler seg på informasjon fra databaser og dropper befaringer før kunden har valgt Himla Eiendom.

En tradisjonell megler bruker mer enn 50 prosent av tiden sin på befaring på oppdrag de ikke får, hevder Nærø. Honorarene kan kuttes deretter og i stedet for å prise et oppdrag rundt 130.000 kroner, legger Himla seg på 35.000 – heter det seg i hvert fall.

– Vi kom opp med Himla Banktjenester for å kunne tilby bankprodukter til kunder som ønsker enkle billige bankprodukter og som ikke trenger noen fysisk bank å gå til. Dessuten det vært viktig å kunne tilby våre heldigitale kunder et godt produkt, sier Nærø.

Pensjonister på nett

– Dessuten er Bulder Bank ganske annerledes, og en rendyrket mobilbank. Det kan virke som om Bulder Bank brukes for å sikte seg inn mot et yngre kundesegment, mens Himla Banktjenester ikke er laget for de unge og kule. Himla Banktjenester rettes mot kunder mellom 35 og 50 år, og snittet er på 44 år. Vi har også to kunder over 80 år i Himla, sier Nærø.

Hun viser dessuten til at kundeservice 24/7 ikke er nødvendig i Himla, da dette er et lavkostkonsept. Kundesenteret er kun tilgjengelige mellom 08.00 og 15.30.

– Interessant nok var det slik at 50 prosent av lånesøknadene så langt er sendt inn via nettbanken, selv om Himla også har en mobilbank, sier Nærø.

fana sparebank
sparebanken vest
Nyheter
Børs
Bank