<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bankaksjer får bank etter «mistenkelige rapporter»

Deutsche Bank står for over halvparten av de rapporterte transaksjonene, og faller kraftig på børs mandag.

    Publisert 21. sep. 2020 kl. 20.29
    Oppdatert 21. sep. 2020 klokken 22.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    Christian Sewing, konsernsjef i Deutsche Bank Foto: Bloomberg

    Deutsche Bank har stått for over halvparten av «mistenkelige transaksjoner» mellom 1999 og 2017, som er rapportert inn til amerikanske myndigheter. Det fremgår av lekkede rapporter, som ble publisert mandag, ifølge CNBC.

    I løpet av de nesten to tiårene ble det rapportert inn mistenkelige transaksjoner til en samlet verdi på over 2 billioner dollar, der Deutsche Bank står ansvarlige for nærmere 1,3 billioner dollar. Dette tilsvarer altså over halvparten av innrapporteringene. 

    De lekkede dokumentene inneholdt rapporter som viste det som blir karakterisert som «mistenkelige transaksjoner», som for eksempel hvitvasking, og har blitt rapportert inn til det amerikanske finansdepartementet. Det skriver CNBC.

    Ifølge nyhetsbyrået sendte Deutsche Bank ut en pressemelding der de formidlet at disse rapportene allerede har blitt undersøkt, og håndtert. Banken legger til at de vil fortsette arbeidet med å styrke deres egne kontroller. 

    Pressemeldingen er likevel ikke nok til å forsikre investorer, som sender aksjen ned over 9 prosent på New York-børsen. 

    Deutsche Bank er ikke den eneste storbanken som blir nevnt i de lekkede rapportene. JP Morgan, Bank of America og Wells Fargo har også fått kjenne på dagens nyheter og faller henholdsvis 3,75 prosent, 4,15 prosent og 4,68 prosent. 

    Bankene fikk store bøter, men fortsatte som før
    International Consortium of Investigative Journalists har avdekket at transaksjoner av over 2.000 milliarder dollar ble flagget i et antall globale banker som mulig hvitvasking eller annen kriminell virksomhet. Bankene, deriblant J.P. Morgan og Deutsche Bank, fortsatte også virksomheten med mektige og farlige spillere selv etter at amerikanske myndigheter slo ned på virksomheten og ila bankene store bøter, melder Bloomberg.