<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA-myndighet avslutter etterforskning

Både justisdepartementet og finanstilsynet i USA fortsetter imidlertid sin etterforskning, sammen med danske og franske myndigheter.

Publisert 19. des. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
ETTERFORSKES FORTSATT: Danske Bank. Foto: Dreamstime

Det amerikanske finansdepartementet ved Office of Foreign Assets Control (OFAC) har avsluttet sin etterforskning av Danske Bank og bankens hvitvaskingsskandale i Estland, uten å foreta seg noe, melder Danske Bank lørdag.

OFAC kan gjenoppta etterforskningen dersom det skulle komme ny eller ytterligere informasjon, heter det.

Banken er imidlertid fortsatt under etterforskning av myndighetene i Danmark – ved SØIK, danskenes Økokrim – og Frankrike, samt av det amerikanske justisdepartementet og det amerikanske finanstilsynet, SEC.

Danske Bank opplyser at det fortsatt er uklart når etterforskningene avsluttes og når utfallene vil bli kjent. Banken anser det også fortsatt som umulig å gi pålitelige anslag for timing og størrelse når det gjelder eventuelle forlik eller bøter knyttet til etterforskningen.

Milliardsøksmål

Sommeren 2018 ble det kjent at rundt 2.000 milliarder kroner var blitt hvitvasket gjennom Danske Banks filial i Estland i perioden 2007 til 2016. Pengene gikk fra blant annet Russland, Ukraina og Aserbajdsjan, og i november 2018 ble Danske Bank siktet av SØIK for brudd på antihvitvaskingsloven.

Året etter gikk bankens norske toppsjef, Thomas Borgen, av.

I kjølvannet av skandalen har aksjonærer saksøkt banken for 7,6 milliarder danske kroner, som tilsvarer over 10 milliarder norske kroner.