<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Finanstilsynet krever etterlevelse fra Pareto Bank

Finanstilsynet forventer at Pareto Bank legger tilsynets vurdering til grunn i beregningen av kapitaldekning. Det svekker bankens kjernekapitaldekning med 1,5 prosentpoeng.

    Publisert 11. feb. 2021 kl. 15.51
    Oppdatert 11. feb. 2021 klokken 16.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord
    FORTSATT OVER MINSTEKRAVET: Pareto Bank og adm. direktør Tiril Haug Villum, dersom Finanstilsynets vurdering legges til grunn. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Finanstilsynet har i brev til Pareto Bank gitt uttrykk for at det forventes at banken legger tilsynets vurdering til grunn for beregningen av kapitaldekningen, fremgår det av en børsmelding torsdag.

    Tilsynet ber Pareto Bank nå om å sende en oversikt over bankens kreditteksponering mot kunder som utvikler bolig- og næringseiendom.

    Innfrir uansett minstekravet

    Pareto Bank viser til at dersom man legger Finanstilsynets vurdering til grunn, ville bankens rene kjernekapitaldekning vært på rundt 15,3 prosent.

    Det utgjør en nedgang på 1,5 prosentpoeng fra hva banken rapporterte selv etter fjerde kvartal, 16,8 prosent.

    Minstekravet er 14,2 prosent.

    «Pareto Bank møter minstekravet til ren kjernekapitaldekning med god margin også gitt tilsynets vurdering», konstateres det.