Goldman Sachs investerer i britisk nettbank

Goldman Sachs har investert 50 millioner pund i den britiske nettbanken Starling. 

INVESTERER: Goldman Sachs har spyttet inn over 500 millioner kroner i den britiske nettbanken Starling. Foto: Bloomberg
Bank

Pengene fra den amerikanske investeringsbanken kommer på toppen av en investeringsrunde hvor Starling hentet 272 millioner pund, som ble kunngjort i forrige måned. I den runden ble den elektroniske banken verdsatt til 1,1 milliarder pund – rundt 12,7 milliarder kroner, skriver CNBC

Avtalen med Goldman Sachs krever myndighetenes godkjennelse. 

JPMorgan og Barclays interesserte

Starling-grunnlegger og adm. direktør Anne Boden Foto: Bloomberg

– Å sikre støtten til en annen global finansiell tungvekter viser styrken i etterspørselen fra investorer og er enda en tillitserklæring i Starling, sier grunnlegger og adm. direktør i Starling, Anne Boden. 

Starling er blant Storbritannias største rene nettbanker, med over 6 milliarder pund i innskudd. Nettbanken rett seg først og fremst inn mot småbedriftsmarkedet, og nesten 20 prosent av kundene er forretningskunder. Starling selv sier at de har en andel på rundt 6 prosent av SMB-markedet i Storbritannia. 

Ifølge CNBC kommer interessen fra Goldman Sachs etter at JPMorgan og Barclays har viste interesse for å kjøpe banken, selv om Starling selv benekter dette.

– Starling er en av de ledende og mest innovative digitale bankene i Storbritannia, med et ambisiøst teknologi-første lederskap og adresserer en stor markedsmulighet, heter det i en uttalelse fra Goldman Sachs. 

Med alle kontantene som er blitt spyttet inn i driften den seneste tiden planlegger Starling å utvide sine tjenester i Europa og potensielt foreta en fusjon eller et oppkjøp.