Bulder Bank kutter boliglånsrenten

Bulder Bank kutter boliglånsrenten til 1,29 prosent og gir rentegaranti ut året.

SETTER NED RENTEN: Bulder Bank melder tirsdag at de setter ned boliglånsrenten. Direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank i midten bakerst. Foto: Bulder Bank
Bank

– Bulder har opplevd stor kundevekst de siste dagene. Vi tar det som et tegn på at det mer enn noen gang trengs en brysom konkurrent til å stå opp mot de aller største, sier sjef i Bulder Bank Torvald Kvamme i en pressemelding. 

Bulder Bank kutter tirsdag boliglånsrenten slik at ny laveste rente blir 1,29 prosent (effektiv). I tillegg svarer Bulder opp på Sbankens rentegaranti gitt på fredag og garanterer at den nye renten ikke blir satt opp ut året - selv om det skulle komme renteheving fra Norges Bank til høsten.

Etter DNBs bud på Sbanken forrige uke har flere uttrykt frykt for mindre konkurranse i bankmarkedet. 

– Vi gjør alt vi kan for at det ikke skjer, og første bevis på det er dette rentekuttet med rentegaranti, sier Kvamme. 

– Bulder Bank er heldigital og handler om åpne, enkle og transparente priser. Vi vil utfordre måten bankbransjen tradisjonelt har tenkt rundt boliglån. Vi har det eneste boliglånet som automatisk gir deg lavere rente når belåningen din blir lavere, helt automatisk og uten diskusjon. Kundene skal slippe å måtte gå i prutesamtale med banken for å få lavere rente, sier Kvamme.

Bulder Bank er eid av Sparebanken Vest.