Resultatløft for Eika Gruppen: – En god start på året

Eika Gruppen løftet resultatet i første kvartal med 174 prosent.

RESULTATLØFT: – Eika Gruppen har hatt en god start på året med tilfredsstillende finansielle resultater og meget gode målinger på medarbeider- og alliansedeltagernivå, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen. Foto: Eivind Yggeseth
Bank

Eika Gruppen oppnådde et resultat på 85 millioner kroner i første kvartal 2021, mot 31 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. 

Førstekvartalsresultatet i 2020 var sterkt preget av pandemien, og konsernet har vekst innenfor viktige områder, heter det i en melding fra selskapet torsdag.

– God start på året

Resultatet hittil i år gir en annualisert egenkapitalavkastning på 11,6 prosent, mot 5,5 prosent året før.

– Eika Gruppen har hatt en god start på året med tilfredsstillende finansielle resultater og meget gode målinger på medarbeider- og alliansedeltagernivå, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i en kommentar.


Skadeforsikring ned

Resultatet fra skadeforsikring er redusert som følge av mange værrelaterte skader som frost- og vannskader samt høyere antall storskader. 

Forsikringsvirksomheten leverer et foreløpig resultat for 1. kvartal 2021 på 55 millioner kroner mot 25 millioner i 2020 og fikk en combined ratio på 95,6 prosent i kvartalet, mot 90,7 prosent i samme periode i fjor. 

Tallene er foreløpige og ikke styrebehandlet. Endelige tall for 1. kvartal 2021 blir presentert etter ordinær styrebehandling 12. mai 2021.

Eika Gruppen

  • Finanskonsern som leverer produkter og tjenester til lokalbankene i Eika Alliansen. 
  • Produktselskapet er også heleid av Eika Alliansens lokalbanker. 
  • Konsernsjef er Hege Toft Karlsen.