<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Resultatløft for Eika Gruppen: – En god start på året

Eika Gruppen løftet resultatet i første kvartal med 174 prosent.

    Publisert 22. apr. 2021 kl. 10.31
    Oppdatert 22. apr. 2021 klokken 13.49
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 193 ord
    RESULTATLØFT: – Eika Gruppen har hatt en god start på året med tilfredsstillende finansielle resultater og meget gode målinger på medarbeider- og alliansedeltagernivå, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen. Foto: Eivind Yggeseth

    Eika Gruppen oppnådde et resultat på 85 millioner kroner i første kvartal 2021, mot 31 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. 

    Førstekvartalsresultatet i 2020 var sterkt preget av pandemien, og konsernet har vekst innenfor viktige områder, heter det i en melding fra selskapet torsdag.

    – God start på året

    Resultatet hittil i år gir en annualisert egenkapitalavkastning på 11,6 prosent, mot 5,5 prosent året før.

    – Eika Gruppen har hatt en god start på året med tilfredsstillende finansielle resultater og meget gode målinger på medarbeider- og alliansedeltagernivå, sier konsernsjef Hege Toft Karlsen i en kommentar.

    Skadeforsikring ned

    Resultatet fra skadeforsikring er redusert som følge av mange værrelaterte skader som frost- og vannskader samt høyere antall storskader. 

    Forsikringsvirksomheten leverer et foreløpig resultat for første kvartal 2021 på 55 millioner kroner mot 25 millioner i 2020 og fikk en combined ratio på 95,6 prosent i kvartalet, mot 90,7 prosent i samme periode i fjor. 

    Tallene er foreløpige og ikke styrebehandlet. Endelige tall for første kvartal 2021 blir presentert etter ordinær styrebehandling 12. mai 2021.

    Eika Gruppen

     
    • Finanskonsern som leverer produkter og tjenester til lokalbankene i Eika Alliansen. 
    • Produktselskapet er også heleid av Eika Alliansens lokalbanker. 
    • Konsernsjef er Hege Toft Karlsen.