ABG Sundal Collier og DNB Markets hever kursmål etter kvartalstall

Tallknuserne i ABG Sundal Collier og DNB Markets er godt fornøyd med kvartalstallene fra SpareBank 1 SR-Bank.

KJØP: ABG Sundal Collier og DNB Markets jekker opp kursmålet på SpareBank 1 SR-Bank, her representert ved adm. direktør Benedicte Schilbred Fasmer. Foto: Ivan Kverme
Bank

 

Torsdag presenterte SpareBank 1 SR-Bank sine kvartalstall. Nyhetene ble godt mottatt og aksjen steg 1,5 prosent til 111,60 kroner.

Nå hever tallknuserne i ABG Sundal Collier og DNB Markets kursmålet på SpareBank 1 SR-Bank til henholdsvis 126 og 122 kroner. Ifølge TDN Direkt gjentar begge meglerhusene sin kjøpsanbefaling på aksjen.

DNB Markets konkluderer med at risk/reward-forholdet fremdeles ser attraktivt ut.

«Med rom for gradvis økende renter, fortsatt geografisk diversifisering, og økende kapitallette inntektskilder, tror vi SR-Bank fortsatt er godt plassert for stødig inntjeningsvekst», skriver DNB Markets, ifølge TDN Direkt.

Solide tall

I første kvartal 2021 fikk SpareBank 1 SR-Bank et resultat før skatt på 880 millioner kroner og banken setter nå av 121 millioner til fremtidige tap. Til sammenligning leverte SR-Bank et resultat før skatt på 247 millioner kroner og satte av 560 millioner kroner til fremtidige tap på samme tid i fjor.

Egenkapitalavkastningen i første kvartal var 11,6 prosent, sammenlignet med 3,4 prosent for samme kvartal i fjor.

– Vi opplever at de aller fleste av våre kunder klarer seg bra, på tross av lavere aktivitet som følge av Covid-19 pandemien, uttalte Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, i forbindelse med kvartalstallene.