<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå blir det fart på bankenes utbytter

Bankene kan gjøre hva de vil med utbytter og tilbakekjøp av aksjer, mener analytiker.

Publisert 25. juni 2021 kl. 08.51
Oppdatert 25. juni 2021 klokken 08.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
KAN ÅPNE UTBYTTEKRANEN: Toppsjef Jamie Dimon i JP Morgan. Foto: Bloomberg

Federal Reserve offentliggjorde torsdag resultatene av årlige stresstest av USAs største banker, og disse viser at samtlige 23 institusjoner lett hadde stått imot en alvorlig global resesjon.

I et scenario der arbeidsledigheten topper ut på 10,8 prosent og børsene faller 55 prosent, ville bankene ha tapt 474 milliarder dollar – men likevel sitte igjen med en bufferkapital på mer enn det dobbelte av minstekravet.

Sentralbanken ventes å løfte alle midlertidige restriksjoner på utbetalinger fra 30. juni.

– Så lenge banker holder seg over bufferkapitalkrav og andre krav hvert kvartal, kan de teknisk sett gjøre hva de vil med hensyn til utbytter og tilbakekjøp av aksjer, sa Jefferies-analytiker Ken Usdin til CNBC tidligere denne uken.

Analytikere venter nå at amerikanske banker vil øke tilbakekjøp og utbytter med flere titalls milliarder dollar fra juli, men personer med kjennskap til saken opplyser til kanalen at Fed har instruert bankene om å vente til mandag med å avsløre sine planer. Så den dagen er det grunn til å forvente en strøm av pressemeldinger.

Bankene gjorde et byks i torsdagens etterhandel på Wall Street, og Bank of America og Wells Fargo steg henholdsvis 1,8 og 2,7 prosent.