Citigroup knuste forventningene for andre kvartal

Investorene er imidlertid ikke like fornøyde og sender aksjen nedover på New York-børsen.

Publisert 14. juli 2021 kl. 20.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
ANDRE KVARTAL: Citigroup knuste forventningene, men aksjen faller likevel på New York-børsen. Foto: Bloomberg

Kvartalstallene fra de amerikanske storbankene kommer på rekke og rad denne uken, og etter at Wells Fargo kunne rapportere om å ha snudd kraftig underskudd til fortjeneste, ville ikke Citigroup være noe dårligere. 

Sistnevnte kunne melde om å ha slått forventningene til analytikerne, med en fortjeneste på 2,85 dollar pr. aksje, mens det var forventet 1,96 dollar pr. aksje. Citi-aksjen faller allikevel 1,2 prosent på New York børsen, og omsettes i skrivende stund for 67,53 dollar. 

Fortjenesten er primært knyttet til frigjøring av reserver som var satt av til tap på lån, noe som bidro med 1 milliard dollar til bunnlinjen. Reservene var satt av for ett år siden, som følge av forventede kredittap. 

Selskapet omsatte også for 17,47 milliarder dollar, mot forventede 17,2 milliarder dollar. Til tross for bedre enn forventede inntekter, er det likevel en nedgang på omtrent 12 prosent fra tilsvarende periode året før. 

Konsernsjef Jane Fraser påpeker at den globale økonomiske bedringen overgår tidligere forventninger, hvilket bidrar til å styrke resultatet deres. 

«Mens vi må være påpasselige med hensyn på den ujevne bedringen globalt, er vi veldig fornøyd med det drivet vi har nå», fortalte Fraser videre, ifølge CNBC.