<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bankaksjen er opp over 30 prosent i år – meglerhus ser oppside på ytterligere 43 prosent

SpareBank 1 Markets hever kursmålet på BRAbank og beholder kjøpsanbefalingen på bankaksjen. 

Publisert 12. aug. 2021
Oppdatert 12. aug. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 380 ord
OPP:  Nils Christian Øyen, analytiker, SpareBank 1 Markets, spår videre oppgang for BRAbank-aksjen. Foto: Eivind Yggeseth

BRA

Onsdag leverte BRAbank tallene for andre kvartal som viste inntekter nesten på linje med første kvartal i år. Rentenettoen endte på 115,4 millioner kroner mot 120,4 i første kvartal, men resultatet før skatt mer enn doblet seg fra samme periode i fjor, til 45,6 millioner, mot 19,1 millioner i 2020. 

Bunnlinjen endte på 27,9 millioner i første kvartal mot 34,5 millioner i andre kvartal, som er bankens beste resultat hittil.

Resultatene var også bedre enn det tallknuserne i SpareBank 1 Markets ventet, og meglerhuset er blitt enda mer positive til bankaksjen i en fersk analyse. Meglerhuset gjentar en kjøpsanbefaling og hever kursmålet fra 12 til 13 kroner. 

Torsdag formiddag omsettes BRAbank-aksjen for 9,10 kroner. SpareBank 1 Markets ser dermed en oppside på 43 prosent med det nye kursmålet, opp fra den tidligere oppsiden på 31,9 prosent. 

«Etter den svake aksjekursutviklingen siden begynnelsen av april, er BRAbank priset i bunnen av nisjebanksektoren til en P/E på 5,8x våre 2022-estimater til tross for en forventet justert EPS -vekst fra 0,27 i 2020 til 1,81 i 2023», skriver analytikerne Tiril Flørnes Støle og Nils Christian Øyen i analysen. 

BRAbank

  • BRAbank er et resultat av en fusjon mellom BRAbank og Easybank, gjennomført i 2020.
  • Banken fokuserer på lån uten sikkerhet til privatpersoner i Norden, innskuddsprodukter, og fakturakjøp og lån til små og mellomstore bedrifter.
  • Har kontorer i Bergen og hovedkontor i Oslo.
  • Adm. direktør er Oddbjørn Berentsen.

Positiv overraskelse

Rapporten for andre kvartal er den tredje i rekken med konsoliderte resultater etter sammenslåingen av «gamle» BRAbank og Easybank. Meglerhuset påpeker at det gjør den direkte resultatsammenligningen utfordrende ettersom tallene i fjorårets fjerde kvartal var sterkt påvirket av fusjonen. 

«Netto renteinntekter var stort sett som ventet på 115 millioner, sammenlignet med forhåndsestimatet på 112 millioner. Netto rentemargin ble også hjulpet av en betydelig redusert innskuddsrente fra 0,7 prosent i første kvartal til 0,5 prosent i andre kvartal», står det i analysen. 

Brutto utlånsportefølje kom inn på 5.370 millioner kroner, ned seks prosent fra første kvartal, men SpareBank 1 Markets tror utlånsveksten vil komme tilbake etterhvert som begrensningene letter i andre halvår. 

Analytikerne påpeker også at tapene på lån var en positiv overraskelse og kom inn på 34 milioner kroner, 19 prosent under meglerhusets estimat på 42 millioner.  

Bankaksjen er opp 31,31 prosent så langt i år.