<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic-analytiker starter bankdekning med «kjøp»

SpareBank 1 Østlandet er opp 40 prosent på Oslo Børs det seneste året. Arctic Securities ser ytterligere kursoppgang.

    Publisert 8. sep. 2021 kl. 13.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    TAR OPP DEKNING: Analytiker Roy Tilley i Arctic Securities. Foto: Brian Cliff Oguin

     

    OPP 40 PROSENT: SpareBank 1 Østlandet og adm. direktør Richard Heiberg. Foto: SpareBank 1 Østlandet

    Arctic Securities har tatt opp dekning av SpareBank 1 Østlandet med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 139 kroner, ifølge TDN Direkt.

    Sparebankens egenkapitalbevis handles onsdag ettermiddag til rundt 125 kroner, etter en kursoppgang på 40 prosent det seneste året.

    SpareBank 1 Østlandet er en av DNB Markets-analytiker Håkon Astrups bankfavoritter. Nå har også Arctics Roy Tilley rykket ut med en kjøpsanbefaling for banken.

    Den kommer en måneds tid etter at SpareBank 1 Østlandet la frem kvartalstall, som viste sterk utlånsvekst i særlig bedriftsmarkedet.

    Se onsdagens aksjetips her.

    Arctic skriver i sin nye analyse at banken har en attraktiv markedsposisjon, lav risiko på låneboken samt robust inntjening og utbytteyield, ifølge TDN Direkt.

    «Vi ser også banken som godt posisjonert og villig til å ta del i konsolidering over tid. Selv om de har et lavere egenkapitalavkastningsmål enn tilsvarende selskaper, så er dette håndtert gjennom lavere antatt risiko i vår verdsettelse», heter det i analysen, ifølge nyhetsbyrået.