<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jakter 50 millioner

Minstebeløpet på 30 millioner er sikret gjennom forpliktelser fra blant andre styreleder Arild Spandow.

    Publisert 7. des. 2021 kl. 10.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    STILLER MED 10 MILL.: Styreleder Arild Spandow (t.h.), her med gründer og vekstdirektør Per Christian Goller i Aprila Bank. Foto: Eivind Yggeseth

    Aprila Bank har lansert en emisjon på mellom 30 og 50 millioner kroner, der tegningskursen er satt til 5,50 kroner pr. aksje. Provenyet fra emisjonen skal brukes på å innfri kapitalkravene som følger med bankens forventede utlånsvekst.

    Aksjene i Aprila Bank ble senest omsatt til en kurs på 4,90 kroner på OTC-markedet, etter et kursfall på drøyt 30 prosent hittil i år. Markedsverdien ligger nå på nær 220 millioner kroner.

    Banken ble lansert for fire år siden som en bank der de aller minste bedriftene skulle få kreditter på sekunder.

    I tredje kvartal i år rapporterte banken om en utlånsvekst på 143 prosent fra samme kvartal i fjor, til 292 millioner kroner brutto. Brutto utlånsinntekter var økt med 187 prosent til 16,9 millioner kroner.

    30 millioner sikret

    Ifølge banken har eksisterende aksjonærer forpliktet seg til å tegne seg for over 30 millioner av emisjonsbeløpet.

    Amesto, som er knyttet til styreleder Arild Spandow, stiller med 10 millioner kroner. Selskapet SES, som er tilknyttet styremedlem Bertel Steen, stiller med 11,8 millioner kroner. I tillegg har ledelsen og ansatte meldt at de tegner seg for 1,7 millioner kroner.

    Tegningsperioden i emisjonen løper til onsdag 8. desember klokken 16.30. Pareto Securities er engasjert som tilrettelegger, mens Selmer står for juridisk rådgivning i emisjonen.