<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB-oppkjøp får bankkunder til å flytte på seg

Mange kunder i Sbanken ser seg om etter en ny bankforbindelse i kjølvannet av DNBs oppkjøp.

    Publisert 18. mars 2022 kl. 07.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    Foto: NTB

    SBANK      

    – Vi så en umiddelbar reaksjon, sier direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank til E24/Aftenposten.

    Onsdag ga Konkurranseklagenemnda DNB medhold i deres klage på Konkurransetilsynets nei til at de får kjøpe konkurrenten Sbanken. Dermed ble oppkjøpet, som har pågått i nærmere ett år, godkjent.

    Sbanken-konkurrenten, som er en del av Sparebanken Vest, oppgir at den så en tidobling av nye lånesøknader i timene etter nyheten ble kjent. Men direktøren vil foreløpig ikke gå ut med tall.

    – Observasjonene mine er at det er så mye engasjement rundt dette, at dette kommer de til å merke veldig, sier Kvamme.

    Han sier det også var en merkbar kundeflukt da det i april i fjor ble kjent at DNB ville kjøpe konkurrenten Sbanken. I juni ble det kjent at DNB hadde sikret seg 90,9 prosent av aksjene i banken og dermed var i posisjon til å tvangsinnløse de resterende aksjene.

    Også Obos-banken melder om kundetilstrømming. Banken ser en firedobling i antall nye kunderegistreringer sammenlignet med det som er normalt.

    – Mitt inntrykk er at Sbanken har en svært lojal kundemasse, der mange ikke ønsket at banken deres skulle bli kjøpt av DNB, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i Obos til Dagens Næringsliv.

    DNB opplyser til avisen at det ikke blir endringer i bankhverdagen for verken kundene, eller de ansatte, på en god stund.

    (©NTB)