<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slutter i Danske Bank etter 20 år

Trond F. Mellingsæter blir ny administrerende direktør i Reitan Eiendom.

Publisert 21. apr. 2022 kl. 13.02
Oppdatert 21. apr. 2022 klokken 13.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 303 ord
TIL REITAN: Trond F. Mellingsæter. Foto: Sturlason

Erlend Angelfoss blir ny sjef for Danske Bank i Norge, går det frem av en pressemelding. 

Sunnmøringen, som i dag leder bankens avdeling for større og institusjonelle kunder, erstatter Trond F. Mellingsæter som har takket ja til å bli ny administrerende direktør i Reitan Eiendom. 

I Reitan Eiendom tar Mellingsæter over for Ingolv Høyland, som blir styreleder etter å ha ledet selskapet siden starten i 1995.

Mellingsæter vil få ansvaret for å utvikle selskapet videre med hovedvekt tre satsingsområder: Sentrumseiendom i Trondheim, Bergen og Oslo, logistikk- og industrieiendom i Skandinavia og handelseiendom i Skandinavia.

– Jeg har hatt mange gode år i Danske Bank, men det er en tid for alt. (...) Jeg mener Reitan Eiendom er en skjult juvel i det skandinaviske eiendomsmarkedet, og vil sammen med styret fortsette å gjennomføre fremtidens ambisjoner for selskapet, sier den nye Reitan Eiendom-sjefen i en pressemelding derfra.

Slutter etter 20 år

Mellingsæter setter dermed strek i Danske Bank etter totalt 20 år, fordelt på tre perioder.

Mellingsæter var først finansdirektør i daværende Fokus Bank, deretter i en rekke funksjoner og som leder for flere områder. Lengst er perioden siden 2005, hvor han har hatt ulike roller både i Norge og i Danske Bank-konsernet.

Trønderen har vært landssjef for Norge siden 2015, og har i flere perioder hatt ansvar for bankens bedriftskunder. Det siste året har han også vært øverste kundeansvarlig i Norden.

– Trond har bidratt sterkt til den imponerende veksten vi i Danske Bank har hatt i Norge over de siste syv år spesielt. Han har vært en synlig bankmann i det norske markedet, hatt mange ansvarsfulle roller for konsernet, og vært en viktig kontinuitetsbærer, sier konsernsjef i Danske Bank, Carsten Egeriis, i en kommentar.

Mellingsæters erstatter Erlend Angelfoss har vært i Danske Bank i totalt 20 år, og har tidligere blant annet arbeidet for JP Morgan Chase i Norge. Han tiltrer 1. mai.