<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar historisk store grep

Goldman Sachs gjør store organisatoriske endringer, og slår blant annet sammen megler- og investeringsbankvirksomheten. 

Publisert 17. okt. 2022 kl. 13.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 225 ord
STOKKER OM: Goldman Sachs, ledet av David Solomon. Foto: NTB

Goldman Sachs planlegger en av sine største reorganiseringer noensinne, skriver Wall Street Journal og viser til kilder med kjennskap til saken.

Storbanken deles inn i tre divisjoner. Investeringsbank- og meglervirksomheten blir én enhet, fonds- og formuesforvaltning danner en andre enhet der forbrukerbankvirksomheten Marcus også legges inn, mens fintech-porteføljen og investeringer med Apple og General Motors vil utgjøre den tredje.

Reorganiseringen kan bli offentliggjort i løpet av dager. Goldman skal etter planen legge frem tall for tredje kvartal tirsdag.

Søker stabile inntekter

Det er ifølge avisen uklart hvordan reorganiseringen slår ut på toppledelsen, men kildene opplyser at «i det minste noen» vil få nye roller, og viser til at den ene tradingsjefen Marc Nachmann vil gå over til ledelsen av fonds- og formuesforvaltningen.

Reorganiseringen skal signalisere et skifte mot virksomheter som genererer stabile inntekter i et skiftende investeringsklima. Den gjenspeiler også, slik Wall Street Journal ser det, hvordan Goldman Sachs sliter med å overbevise investorer og selv egne toppledere om ambisjonene for forbrukerbankvirksomheten.

Megler- og investeringsbankvirksomheten har definert Goldman Sachs i flere tiår, med høye overskudd når markedene har favorisert risikotaking og spenstige avtaler. Dette ga sjelden full uttelling hos investorer, som argumenterte med at resultatene ville bli tøffe å opprettholde i mer risikoaverse omgivelser. De senere årene har Goldman også jobbet med å skjerpe kundeservicen for meglervirksomheten.