Ny produksjonsstans for Hyundai

Hyundai stenger en av sine viktigste produksjonslinjer, og kan komme til å stenge enda en senere i uken.

MANGLER KOMPONENTER: Hyundai-produksjonen forstyrres av mangel på nødvendige komponenter fra Kina-baserte leverandører. Det seneste driftsbruddet skyldes mangel på ledningsnett. Her fra en produksjonslinje ved Hyundais hovedfabrikk i Ulsan, Sør-Korea. Foto: NTB Scanpix
Bil

Hyundai Motor har tirsdag stanset driften ved et av sine fem viktigste produksjonsanlegg i Ulsan på grunn av mangel på komponenter fra Kina, melder det koreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Forstyrrelsene i Kina-forsyningene skyldes utbruddet av coronaviruset.

Ifølge Hyundai vil den aktuelle produksjonslinjen være stengt frem til torsdag. Tiltaket går ut over produksjonen av modellene Veloster og Kona.

Aktuelt med flere kutt

Det er ikke mer enn fem dager siden at Hyundai gjenopptok driften ved produksjonslinjen etter å ha stengt den på grunn av mangel på komponenter som produseres av Kina-baserte leverandører. Da hadde produksjonslinjen vært stengt i en uke.

Hyundais fire øvrige produksjonsanlegg i Ulsan driftes som normalt, ifølge nyhetsbyrået. Det kan imidlertid bli aktuelt for Hyundai å stanse driften ved et ytterligere anlegg på fredag som følge av mangel på deler.

hyundai
sør-korea
ulsan
kina
coronavirus
bilproduksjon
Nyheter
Industri
Børs
Bil