Tesla stenger sin største fabrikk - aksjen stuper

Tesla har fra før begrenset produksjon ved sin nye fabrikk i Kina. Nå rammes fabrikken i Fremont og aksjen stuper. 

BIG BOSS: Teslasjefen må stenge sin største fabrikk.  Foto: Reuters

Stengte dører ved Teslas største fabrikk fører til at aksjen stuper nærmere 9 prosent i førhandelen. Hele den enorme oppgangen i starten av året er forduftet og shorterne kan nå ha fått uttelling.

Bilprodusenter verden over rammes hardt av stengte landegrenser og salgssvikt. Tesla har holdt det gående, men Routers melder at produksjonen ved fabrikken i San Fransisco rammes. Samlebåndene stopper nå opp i tre uker.  

Fabrikken i Fremont utenfor San Fransisco er selskapets største med mer enn 10.000 arbeidere og en årlig produksjon på rundt 415.000 elektriske biler. Den nye modellen, Model Y, er en av modellene som rammes og det er uklart hvordan stengningen vil påvirke lanseringen. 

Milliardær og Tesla-sjef, Elon Musk, har uttalt at modell Y vil være mer etterspurt enn samtlige tidligere modeller til sammen. 

Lukkede dører ved fabrikken i Fremont byr på ytterligere hodepine for Tesla, som også var nødt til å stenge den nye fabrikken til to milliarder dollar i Shanghai på grunn av virusspredning.