Bilkonsern med skiftordning og permitteringer

Bertel O. Steen kjører skiftordning og turnus for å holde verkstedhjulene i gang. 

TAR GREP: Bertel O. Steen ved Bjørn Maaarud, konsernsjef , Sverre Leiro, styreleder, og Harald Frigstad, påtroppende konsernsjef.  Foto: Bertel O. Steen

Bilindustrien er en av bransjene som rammes hardt av ulike tiltak mot virusspredning. Situasjonen påvirker både produsentene, så vel som forhandlerne, og nå tar Bertel O. Steen grep for å sikre videre forsvarlig drift. 

– Vi har et viktig samfunnsoppdrag og skal holde hjulene i gang. Samtidig må vi tilpasse farten når store deler av verden rundt oss stenger ned. Vi må derfor bruke verktøy som permittering og kostnadskutt på en fornuftig måte som balanserer dette og sikrer en forsvarlig drift, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen i en pressemelding fra selskapet. 

Bertel O. Steen kjører to skift og 14 dagers turnus på verkstedene. Maarud melder samtidig om at en stor andel av de 2400 medarbeidere vil bli permittert på 50 prosent basis. 

Bilforhandleren har en bred portefølje med blant annet tyske og franske merker, men er mest kjent som forhandler av Mercedes Benz. Konsernet har en samfunnskritisk funksjon siden det bidrar til å opprettholde landets transportkapasitet. 

Konsernet utfører reparasjon og service på for eksempel politibiler, ambulanser, forsvarsmateriell, varetransport og lignende. Fortsatt drift er derfor helt sentralt.