Frykter langvarig stengning

VW-sjef Herbert Diess advarer om at bilfabrikkene vil bli stengt i lang tid. I stedet skal de produsere medisinsk utstyr.

ENDRER PRODUKSJONEN: Volkswagen-sjef Herbert Diess skulle gjerne brukt tid på lansering av elbilen ID.3, men nå må han stanse produksjonen av biler og satse på verneutstyr i stedet. Foto: NTB scanpix
Bil

«De fleste fabrikkene våre stenger nå i to eller tre uker, men det er trolig at stengningen vil utvides. Spredningen av coronaviruset vil ikke stoppe på mange uker, så vi må være forberedt på å leve med denne trusselen i lang tid, inntil effektive medisiner eller en vaksine er klar».

Det uttalte VWs konsernsjef Herbert Diess på LinkedIn lørdag. Dette gjelder utallige fabrikker spredt over hele Europa, hvor biler av merkene VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Bugatti og Lamborghini samt motorsykkelprodusenten Ducati produseres.

Verneutstyr i stedet

Tyske myndigheter ber samtidig bilprodusenter og andre om å produsere verneutstyr og annet teknisk materiell for å bistå i kampen mot viruset.

Fiat Chrysler Automobile og General Motors sier allerede at de vil produsere denne typen utstyr.

Produksjonsstansen av biler forårsaker samtidig at de mange underleverandørene til bilbransjen også reduserer eller stanser sin produksjon.