Kanonresultat for BMW

Tross leveransefall maktet BMW å levere sterke tall for årets første kvartal.

X-DRIVE: SUVene til BMW står for en god porsjon av salget. Her ved X5 xDrive45e plugg-inn-hybrid. Foto: Håkon Sæbø
Bil

Den Bayerske bilgiganten rapporterte onsdag om en økning i driftsinntektene på 133 prosent for årets første kvartal. Økningen skyldes i stor grad fraværet av en engangsavsetning året før, men selskapet har uansett klart å snu resultatet før skatt fra -1,6 prosent i fjor til 1,3 prosent i år. 

Driftsinntektene steg til 1,38 milliarder euro, mot 589 millioner euro for samme periode i fjor. 

Samtidig nedjusterer BMW marginen for hele bilindustrien til 0 til 3 prosent, ned fra 2 til 4 prosent, som tidligere anslått. 

Leveransene til BMW gikk ned med 20,6 prosent til 477.111 biler for kvartalet. 

Selv med reduserte vekstanslag og nedgang i antall leverte biler, så kan BMW være fornøyd med at satsingen på SUV går godt. Antall solgte modeller av X-serien (SUVene til BMW) vokste 21 prosent i fjor og utgjorde 44 prosent av det globale salget.