<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Renault kan forsvinne

– Ja, Renault kan forsvinne, sier finansminister Bruno Le Maire.

    Publisert 22. mai 2020 kl. 10.01
    Oppdatert 22. mai 2020 klokken 10.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 178 ord
    UTFOR STUPET? Coronakrisen rammer franske Renault hardt, og Frankrikes finansminister utelukker ikke at bilprodusenten kan forsvinne. Foto: Andreas Scheel

    Frankrikes finansminister Bruno Le Maire sier fredag at den franske bilprodusenten Renault kan forsvinne dersom den ikke snarest får hjelp til å stå imot virkningene fra coronakrisen, melder Reuters.

    – Ja, Renault kan forsvinne, sier han til radiostasjonen Europe 1.

    Han legger samtidig til at Renault også må tilpasse seg til situasjonen slik den er nå.

    Renault-aksjen handles ned 3 prosent på Paris-børsen fredag formiddag. Hittil i 2020 har den falt nær 60 prosent.

    Har regjeringens støtte

    Finansministeren mener Renault ikke må stenge fabrikken i franske Flins, og at bilprodusenten bør være i stand til å kunne beholde flest mulig arbeidsplasser i Frankrike og samtidig være konkurransedyktig.

    Bilprodusenten har vurdert å stenge flere franske fabrikker for å komme seg gjennom coronakrisen.

    Samtidig understreker Le Maire, ifølge nyhetsbyrået, at Renaults styreleder Jean-Dominique Senard jobber hardt med en ny strategi for bilprodusenten, og at Renault-toppen har den franske regjeringens støtte.

    Forhandlingene om en lånepakke på 5 milliarder euro til Renault skal imidlertid ikke være i mål ennå, ifølge avisen Le Figaro.