<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk kan glise hele veien til banken

Har utløst det første bonustrinnet i kontrakten verdt over 700 mill. dollar.

Publisert 29. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
HAR TIL SALT I MATEN: Tesla-gründer Elon Musk kan cashe inn.  Foto: AFP

Tesla bekreftet torsdag at den velkjente direktøren i selskapet, Elon Musk, har utløst det første bonustrinnet i kontrakten som gir han en pakke på rundt 1,7 millioner Tesla-aksjer, melder CNBC

Det tilsvarer rundt 775 millioner dollar eller ca. 7,6 mrd. kroner. 

Beløpet er et anslag basert på Teslas sluttkurs torsdag som endte på 805,81 dollar pr. aksje. Opsjonene har en utøvelseskurs på 350,02 dollar. 

7. juli er det duket for selskapets årlige aksjonærmøte og i notatet, som ble sendt ut torsdag, stod det følgende:

"Det første av de 12 bonustrinnene er utløst med forbehold om en utøvelseskurs på 350,02 dollar pr. aksje med en femårig bindingsperiode, som gjelder for hver aksje Musk kjøper ved utøvelse". 

Det er ikke klart om Musk har utnyttet opsjonene. 

Trinnsystem

Pakken det er snakk om er i tolv trinn, der Elon Musk får opsjoner som tilsvarer én prosent av antall aksjer i selskapet i hvert trinn. For at trinnene skal utløses må kursen på Tesla-aksjen stige, samtidig som minst ett av vekst- og lønnsomhetsmålene nås.

Musk tjente den første delen av aksjeopsjonene ved å holde selskapets markedsverdi på 100 milliarder dollar over et 30-dagers og seks måneders etterfølgende gjennomsnitt.