<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla saksøkt etter skjebnesvanger ulykke

Musk har ingen kommentar til hendelsen.

Publisert 27. juni 2020 kl. 10.29
Oppdatert 27. juni 2020 klokken 10.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
SAKSØKES: Ingen av kollisjonsputene i en Tesla Model 3 ble utløst i en kollisjon. Nå blir Elon Musk og Tesla saksøkt. Foto: Bloomberg

Tesla blir saksøkt etter at kollisjonsputene på en Tesla Model 3 ikke ble utløst i en ulykke på en motorvei i USA.

Det var Kristian Edwards, en professor på George Washington University i USA, som havnet i ulykken i fjor. Bilen ble truffet av en annen bil og traff autovernet på motorveien I-95. 

Ingen av kollisjonsputene i bilen ble utløst. Edwards brukte sikkerhetsbelte, men fikk store hodeskader. Sønnen hennes, som satt i baksetet, fikk også skader. Professoren har også fått hjerneskader som følge av hendelsen. 

Elon Musk har tidligere omtalt Tesla Model 3 som «den tryggeste bilen noensinne», med lavest skaderisiko. Advokatene som saksøker Tesla mener dette er det første søksmålet som omhandler kollisjonsputene i en Tesla.

I søksmålet heter det at «Tesla har testet, produsert og solgt en defekt bil i urimelig farlig tilstand». Edwards og hennes familie søker kompensasjon for medisinske utgifter, tapte inntekter og tort og svie i forbindelse med ulykken.

Tesla har ingen kommentar til hendelsen. 

Elon Musks selskap har ved flere anledninger blitt saksøkt for dødsfall og skader som følge av feil ved autopilot-funksjonen i bilene. 

Tesla-aksjen endte uken ned 2,7 prosent til 959,74 dollar fredag. Hittil i år er aksjen opp 130 prosent og det siste året har aksjen klatret imponerende 340 prosent.