<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luften gikk ut av ballongen – børsrakett faller

Nikola hadde en eventyrlig start på børs. Nå har imidlertid utviklingen snudd.

    Publisert 8. juli 2020 kl. 14.40
    Oppdatert 8. juli 2020 klokken 19.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord
    FALLER: Nikola hadde en fantastisk børsdebut. Nå har imidlertid luften gått ut av ballongen. Foto: NTB Scanpix

    I starten av juni uke tok NELs storkunde Nikola snarveien inn på Nasdaq, gjennom å fusjonere med børsnoterte VectoIQ. Første handelsdag stengte aksjen på 33,8 dollar, noe som var begynnelsen på en dramatisk periode.

    I løpet av to dager spratt aksjen opp 135,8 prosent og stengte på 79,7 dollar.

    For å støtte prisingen, forklarte konsernsjef i Nikola, Tervor Milton, at de totale ordrene er på 14.000, verdsatt til 10 milliarder dollar.

    Bloomberg påsto i juni at Milton skal ha overdrevet kapasiteten til selskapets nye elektriske lastebiler. Det førte til at Nikola-sjefen truet med søksmål av både Bloomberg og journalisten som rullet opp saken.

    Analytiker i Cowen, Jeffrey Osborne, var den første analytikeren på Wall Street som tok opp deknink på Nikola. Osborne anbefalte kjøp av Nikola-aksjen med et kursmål på 79 dollar.

    Etter den enorme oppgangen, har Nikola-aksjen falt tilbake, og aksjen stengte på 40,2 dollar tirsdag etter et fall på 17,7 prosent. Det vil si at aksjen har stupt 49,6 prosent siden toppen 9. juni.

    Nikola-aksjen henter inn deler av fallet med en oppgang på 25,1 prosent onsdag.