Tesla-aksjen faller etter nedgradering: – Vanskelig å forstå verdien

SJEFEN: Elon Musk, grunnlegger av Tesla. Foto: NTB Scanpix
Bil

Bernstein-analytiker Toni Sacconaghi nedgraderte tirsdag Tesla-aksjen fra "perform" til "underperform". Han satte kursmålet på 900 dollar. Det gjør at aksjen faller 2,25 prosent til 1.505 dollar i førhandelen, etter en oppgang på 8,65 prosent mandag.

«Til tross for vårt positive syn på utvikling av elektriske biler og strukturelle fordeler Tesla kan ha, synes vi det er vanskelig å forstå den nåværende verdien», heter det i analysen til Bernstein, ifølge Marketwatch.

Aksjen har steget nesten eventyrlige 270 prosent hittil i år, og blitt et av USAs største selskap.

Tesla tjente 104 millioner dollar i andre kvartal og har levert en positiv bunnlinje i fire kvartaler på rad. Overskuddet var på 2,18 dollar pr. aksje.