Milliardsmell for Renault

NYE TALL: Fra Renault. Foto: NTB Scanpix
Bil

Renault Group (Renault, Dacia, Lada og Alpine) hadde inntekter på 18,5 milliarder euro i første halvår, solid ned fra 28,1 milliarder i fjor. 

Frem til juni i år hadde Renault solgt 1,26 millioner kjøretøy, en nedgang på 34,9 prosent fra fjorårets 1,93 millioner. Coronakrisen gjorde at bilsalget fikk slite ordentlig i våres. Flest biler ble solgt i Frankrike (243.000 drøyt) og Russland (192.200 drøyt). 

Resultat etter skatt falt fra 1,1 milliarder euro i pluss i fjor, til minus 7,4 milliarder euro i første halvår dette året. Resultat pr. aksje gikk fra pluss 3,57 euro i fjor til minus 26,91 euro i år. 

Renault skriver videre at det ikke klarer å gi noen god guiding for resten av året grunnet coronakrisen som skaper usikkerhet. Renault kunngjør at de har som mål å spare 600 millioner kroner i løpet av året.