+ mer
HELT NY: Mercedes-Benz konseptversjon av EQS. Foto: Daimler

Ny elektrisk Mercedes gruser Tesla på rekkevidde

Mercedes slipper nye detaljer om den nye helelektriske S-klasse.

S-Klasse er kanskje verdens mest kjente bilmodell innen luksussegmentet. Modellen har vært flaggskipet til Mercedes-Benz helt siden 1954 og har stadig fått nye oppgraderinger. Til høsten kommer modellen i helt ny drakt, men den største bonusen for det norske markedet er den helelektriske S-Klasse-modellen som skal lanseres i 2021. 

Ett av de viktigste kriteriene for en elbil er hvor langt den kan kjøre på en lading, og Mercedes har nylig sluppet ferske detaljer om akkurat det. Kommende EQS får en rekkevidde på hele 700 kilometer. Det er langt bedre enn dagens rekkeviddekonge Tesla. 

I tillegg skriver Mercedes-Benz på sine hjemmesider at batteriet skal kunne lades til 80 prosent på «godt under» 20 minutter. 

Tesla oppgir en rekkevidde for Model S på 610 kilometer, Model 3 har en rekkevidde på 530+ kilometer og Model X har en oppgitt rekkevidde på 507 kilometer. Den kommende Model Y har en estimert rekkevidde på 505 kilometer. 

GRILL: Du vil nok ikke ha noen problemer med å legge merke til grillen på EQS i sladrespeilet. Foto: Daimler

Noen få detaljer

Mercedes-Benz holder foreløpig kortene tett til brystet om nye EQS, men enkelte detaljer er bekreftet av toppsjefen hos Mercedes, Ola Källenius. 

EQS får en batteripakke på 100 kWt som yter 476 hestekrefter og 760 Nm. Det sender deg fra 0 til 100 på 4,5 sekunder. I tillegg vil modellen bygges på en helt egen plattform som kun skal benyttes til elektriske modeller. 

KONSEPT: Foreløpig interiør i EQS. Foto: Daimler

S-Klasse-navnet forplikter selvfølgelig og modellen vil nok bli spekket med det nyeste innen teknologi og luksus. 

– Når det gjelder luksus, komfort og sikkerhet, er EQS i samme liga som S-klasse, har Källenius tidligere uttalt, melder Broom.no. 

FUTURISTISK: Hekken på EQS ser futuristisk ut. Foto: Daimler

Nyheter
Børs
Bil