<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ford taper markedsandeler

Bilprodusentens posisjon har svekket seg i andre kvartal sammenlignet med fjoråret.

    Publisert 31. juli 2020 kl. 09.37
    Oppdatert 31. juli 2020 klokken 14.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    MINDRE AKTØR: Ford taper markedsandeler sammenlignet med fjoråret.  Foto: Bloomberg

    Den amerikanske bilprodusenten Ford hadde en markedsandel på 5,9 prosent i andre kvartal i år, sammenlignet med 6,2 prosent i fjor, ifølge kvartalsrapporten til selskapet som ble publisert torsdag. 

    Ford solgte 645.000 biler i andre kvartal, en markant nedgang i forhold til samme kvartal i fjor da selskapet rullet ut 1,364 millioner biler. 

    Sviktende bilsalg gjør utslag i inntektene, som var nærmest halvert i andre kvartal. Driftsinntektene beløp seg til 19,4 milliarder dollar, mot 38,9 milliarder i samme kvartal i fjor. 

    Samtidig gjorde nettoresultatet et hopp og endte på 1,1 milliarder dollar, mot 0,1 milliarder i fjor. I kvartalsrapporten oppgir Ford at det har en kontantbeholdning på 39 milliarder, samt rentebærende gjeld på 10 milliarder. 

    «Vårt globale team jobber godt for kundene våre og leverer sterke resultater», sier Fords finansdirektør Tim Stone.

    «Vi fokuserer på å forbedre de tingene som har holdt oss tilbake og fokuserer på SUVer, elektrifisering og autonome kjøretøy», legger Stone til. 

    I juli bekreftet Ford og Volkswagen en avtale for å samarbeide om utvikling av teknologi for 8 millioner elektriske kjøretøy.