<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla-rival henter fersk kapital for å gjøre alvor av børsplaner

Xpeng Motors skal hente tresifret millionbeløp.

    Publisert 31. juli 2020 kl. 13.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord
    HAR LANSERT SUV: Xpeng har allerede lansert en høyreist modell.  Foto: Bloomberg

    Det kinesiske elbilselskapet Xpeng, som er en av Teslas rivaler i Kina, er i samtaler om å skaffe rundt 300 millioner dollar i finansiering før en eventuell børsnotering, ifølge to kilder med kjennskap til saken, melder CNBC fredag. 

    Qatars offentlige fond, Qatar Investment Authority, skal være en av investorene i investeringsrunden, ifølge kildene. 

    Xpeng Motors takket nei til å kommentere forespørselen fra CNBC, mens Qatar Investment Authority ikke var tilgjengelig for en kommentar. 

    Skal ha søkt om notering

    De 300 millionene Xpeng nå skal hente er en del av investeringsrunden, med en ramme på 500 millioner dollar, som ble igangsatt tidligere i juli. Investorer som har lagt penger på bordet er blant annet Aspex, Coatue, Hillhouse Capital og Sequoia Capital China. 

    Xpeng Motors skal også, helt konfidensielt, ha søkt om børsnotering i USA, men selskapet skal ikke ha bestemt seg for en indeks enda, sier kildene til CNBC. 

    Det kinesiske motorselskapet ruller straks ut deres nye modell P7, en sedan som blir sett på som en konkurrent til Teslas Model 3.