Elon Musk: – Kina rocker etter min mening

I en podcast hyller Elon Musk kinesernes arbeidsmoral og samtidig kommer han med en pekefinger til den amerikanske selvgodheten.

HYLLER KINA: Tesla-gründer Elon Musk liker arbeidsmoralen til kinesere. Foto: Bloomberg
Bil

I podcasten «Daily Drive» av Automotive News kritiserte Tesla-gründer Elon Musk den amerikanske selvgodheten, samtidig som han hyllet Kina for å ha mange hardtarbeidende mennesker.

Spesielt kritiserte Musk New York og California – stater som i betydelig grad har støttet Tesla med betydelige skattelettelser. 

Programlederen Jason Stein spurte følgende spørsmål i podcasten: «Hva med Kina som leder på elektriske kjøretøy i verden»?

– Kina rocker etter min mening. Det er mange smarte hardtarbeidende mennesker der, og de er mer jordnære enn i USA, svarte Musk.

I fjor hjalp kinesiske myndigheter Tesla med å sikre lån på til sammen 1,6 milliarder kroner for å bygge en fabrikk i Shanghai. Etter nedstengning av fabrikken under det verste coronavirusutbruddet var myndighetene behjelpelige med å få i gang normal drift raskt etterpå.

– Kinesiske myndigheter har vært støttende, men vi fikk mindre støtte enn lokale selskaper, noe som er forståelig, sier Musk.

 

elon musk
tesla
Nyheter
Bil