<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er superbilen Petter Northug ble stoppet i

Northug ble fredag stoppet av politiet i over 160 kilometer i timen, en fart superbilen når fra 0 på 7,6 sekunder.

    Publisert 15. aug. 2020 kl. 12.27
    Oppdatert 16. aug. 2020 klokken 10.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 230 ord
    NORTHUGS BIL: Bilen Petter Northug kjørte er en Jaguar F-Type SVR med 5.0 liters V8-motor med kompressor og 575 hestekrefter. Foto: Jaguar

    Fredag ble det kjent at Petter Northug er tatt for råkjøring og besittelse av narkotiske stoffer.

    «Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain», skrev den tidligere skistjernen på sin Instagram-profil fredag kveld.

    TATT: Petter Northug ble før helgen tatt for råkjøring. Foto: NTB Scanpix

    Bilen Northug kjørte er etter det Finansavisen erfarer en Jaguar F-Type SVR. En spesialmodell av F-Type, som ny har en prislapp på over to millioner kroner  allerede før du har begynt å huke av på ekstrautstyret. Brukt koster bilen fortsatt 1,2-1,5 millioner.

    Northug gikk selv til innkjøp av bilen tidligere i år. Den er noen år gammel, og har dermed en 5.0 liters V8-motor med kompressor og 575 hestekrefter. 

    Bilen gjør 0-100 på 3,6 sekunder. Northug ble stoppet i over 160 kilometer i timen, en fart bilen når fra 0 på 7,6 sekunder.

    Jaguar F-Type ble først introdusert tilbake i 2014, og tidligere i år kom den med en ny facelift. Bilmodellen starter på rundt én million kroner, og har da en to liters rekkefirer på ca. 300 hestekrefter.

    V8-motoriserte F-Typer har fire store eksospotter bak, mot de mindre motormodellenes ene i midten. SVR har også en ekstra spoiler bak, og et tydelig SVR-merke under høyre lykt. Foto: Jaguar