Fire Audi-topper anklaget for svindel i Dieselgate

Tre styremedlemmer og en avgått leder er anklaget for svindel og kriminell markedsføring. 

GATE: Audi har vært innblandet i Dieselgate.  Foto: Bloomberg
Bil

Fire Audi-topper er anklaget for blant annet svindel og kriminell markedsføring i Dieselgate-skandalen, melder tyske medier ifølge Autocar. 

«De fire tiltalte er anklaget for svindel, indirekte falsk sertifisering og kriminell reklame», står det i en uttalelse fremsatt av aktoratet i München.

De tiltalte har enda ikke blitt navngitt.

Jukset med tallene

Reuters hevder at de fire har bidratt til å utvikle motorer som fungerer med en ulovlig programvarefunksjon gjennom et laboratoriebasert testregime, og deretter fikk motorene til å produsere lavere utslipp enn ved vanlig kjøring.

Påtalemyndigheten påpeker at de tidligere styremedlemmene ble gjort oppmerksom på praksisen flere ganger mellom oktober 2013 og september 2015, men gjorde ingen ting for å forhindre det. 

Den tidligere adm. direktøren i Audi, Rupert Stadler, ble sammen med tre andre siktet i fjor for rollene de hadde i skandalen, etter at Volkswagen Group innrømmet eksistensen av programvaren i 2015.

Tiltalen gjelder totalt 434.420 biler laget av merkene Audi, Volkswagen og Porsche som primært ble solgt i Nord-Amerika og Europa. 

audi
Nyheter
Børs
Bil