<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sommerluksus til godt over 4 millioner

Rolls Royce ruller ut en svært eksklusiv spesialmodell.

    Publisert 22. aug. 2020 kl. 17.40
    Oppdatert 23. aug. 2020 klokken 12.30
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    EKSKLUSIV VARIANT: Rolls Royce Dawn Silver Bullet. Foto: Rolls Royce

    Den britiske produsenten av luksusbiler, Rolls Royce, sparer sjeldent på kruttet når det kommer til spesialmodeller av deres allerede eksklusive biler. Nå har selskapet lansert en ny versjon som har fått navnet Dawn Silver Bullet, melder selskapet i en pressemelding. 

    LANG: Rolls Royce Dawn Silver Bullet er ikke noen liten bil. Foto: Rolls Royce

    Den kliss nye modellen er en to-seters roadster-variant av Dawn cabriolet-utgaven, med materialer inspirert av 1920-tallets roadstere. Kun 50 eksemplarer vil bli produsert, så her snakker vi eksklusivitet. 

    I den vanlige utgaven av Dawn cabriolet er det fire seter, men i spesialutgaven er de to bakerste setene erstattet med ryggstøtter i titan, kledd i eksklusivt lyst skinn. 

    GOD BLANDING: Rolls Royce Dawn Silver Bullet har ryggstøtter av titan kledd i lyst brunt skinn. Foto: Rolls Royce

    Rolls Royce pleier som regel ikke å være undermotorisert og det gjelder også for Silver Bullet. Motoren fra den originale Dawn beholdes, og er en 6,6 liters turboladet V12er med 563 hestekrefter. Den sparker cabrioleten fra 0 til 100 på 5,0 sekunder. 

    Produksjonen er allerede i gang og prisen vil mest sannsynlig bli et godt stykke over dagens Dawn med en prislapp på 275.295 pund, i overkant av 3 millioner norske kroner. Det er selvfølgelig før norske avgifter. 

    PANSERPRYD: Du får selvfølgelig med Rolls Royce kjente panserpryd på Dawn Silver Bullet. Foto: Rolls Royce