Advarer oljeaksjer: «Kanskje ikke så rart Tesla handler over 2.000 dollar likevel»

Richard Paulsen i Arcane Crypto frykter for oljeaksjene om Donald Trump taper valget mot Joe Biden.

(FILES) In this file photo taken on May 20, 2017, US President Donald Trump (L) and Saudi Arabia's King Salman bin Abdulaziz al-Saud attend a signing ceremony at the Saudi Royal Court in Riyadh.__US President Donald Trump on June 30, 2018, said Saudi Arabia's King Salman had agreed to his request to ramp up oil production. _Just spoke to King Salman of Saudi Arabia and explained to him that, because of the turmoil & disfunction in Iran and Venezuela, I am asking that Saudi Arabia increase oil production, maybe up to 2,000,000 barrels, to make up the difference,_ Trump announced in an early morning tweet, adding _Prices to high! He has agreed!___ / AFP PHOTO / MANDEL NGAN Foto: MANDEL NGAN
Bil

Paulsen skriver i en kommentar for IG Trading at oljeprisen har gjort et fenomenalt comeback etter nedturen i april, men at aksjekursene i oljesektoren fortsatt er avmålt. Han tror flere rigg- og seismikkselskap blir nødt til å hente penger før jul.

«Verden går mot miljøvennlige løsninger, og da må denne sektoren gjennom en dyr omstilling. Hvis Biden/Harris vinner valget i november kommer det en "green new deal" som representerer slutten på et århundre med olje og fossile brennstoffer som primære energikilder i USA. Det er kanskje ikke så rart at Tesla handler over 2.000 dollar likevel», skriver Richard Paulsen.

Tesla korrigerte ned 4,7 prosent til 475,10 dollar tirsdag (2375,50 dollar justert for aksjesplitten på en-til-fem). Paulsen skriver at valgmålingene kan gjøre at store fond og institusjoner må tilpasse oddsen for at Biden/Harris vinner.

«Kanskje Tesla korrigerer, kanskje oljeaksjene får et nytt liv, kanskje de lette pengene allerede er tjent», skriver Paulsen.

Valget i USA finner sted 3. november. Et gjennomsnitt av de siste landsdekkende meningsmålingene gir Biden en oppslutning på 49,6 prosent, mot 43,4 prosent for Trump.

Vippestatene Wisconsin, Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Florida og Arizona blir trolig avgjørende for årets valgutfall.

donald trump
joe biden
tesla
Nyheter
Børs
Bil