Anslår at Tysklands beste år i bilindustrien er over

Publisert 14. sep. 2020 kl. 20.38
Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 20.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
TYSK LEDNING: Økonomiinstituttet IW anslår at tyske bilprodusenter har hatt sin beste tid. Forrige uke var industrien på besøk hos Merkel, men måtte gå hjem relativt tomhendt.  Foto: Bloomberg

Det tyske økonomiinstituttet German Economic Institute (IW) publiserte forrige uke en rapport hvor de anslår at landets bilindustri er forbi sine beste år. Det skriver Deutsche Welle. 

Begrunnelsen er coronavirusets påvirkning på landets viktige industri, hvor 10 prosent av Tysklands brutto nasjonalprodukt knyttes til kjøretøy og deler. Anslagsvis 900.000 tyskere har sin arbeidsplass knyttet til industrien. 

Søker støtte hos Merkel

Forrige uke besøkte en rekke bilindustritopper forbundskansler Angela Merkel i Berlin, hvor målet var samtaler rundt statlige subsidier. Da spesielt knyttet til utvikling av helektriske alternativer.  

Deutsche Welle rapporterte imidlertid mot ukeslutt at de tyske industritoppene måtte vende hjem relativt tomhendt. Merkel kunne kun love å organisere en arbeidsgruppe som vil ha i oppgave å undersøke hva industrien virkelig trenger, med fokus på hvordan industriens leverandører kan øke kapitalen i coronavirusets tid.