<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmange elbilpasseringer i Fjellinjens bomstasjoner

Til tross for elbilvekst gikk antallet passeringer ned i september.

    Publisert 6. okt. 2020 kl. 11.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    BONANZA: Elbilbonanza i Fjellinjens bomringer.  Foto: Jørgen Hyvang

    Antall passeringer i Fjellinjens bomstasjoner var 1,1 prosent lavere i september i år, sammenliknet med september i fjor, melder Fjellinjen i en pressemelding tirsdag. 

    Samtidig ga flere elbilpasseringer en rekordhøy elbilandel på 25,1 prosent av alle registrerte passeringer.

    Totalt antall registrerte passeringer i alle bomringene var 33,5 millioner i september 2020, og trafikkvolumet er redusert med 1,1 prosent sammenliknet med samme måned året før. Tallene er justert for forskjell i antall helgedager og effekten av at høstferien slår noe ulikt ut mellom de to årene.

    Mindre morgentrafikk

    Etter de omfattende coronatiltakene i mars har det vært lavere trykk i morgentrafikken i Fjellinjens bomstasjoner, men i september har denne trenden vært avtagende:  

    – Vi ser av tallene at trenden med lavere morgentrafikk har begynt å avta utover september. Trafikken i morgentimene mellom 06.00 og 09.00 var 2,8 prosent lavere i september i år enn i september i fjor, sier trafikkanalytiker i Fjellinjen, Stian Strøm Arnesen. 

    Tallene viser også en effekt av busstreiken som ble annonsert 20. september.

    I den indre ringen stod dieselbiler for 38,1 prosent av trafikken, bensinbiler stod for 31,6 prosent, mens elbiler endte på 24,6 prosent av trafikken.