Sterkt europeisk nybilsalg i september

Antallet nyregistrerte personbiler steg i september, ifølge European Automobile Manufacturers' Association.

OPPSVING: Det europeiske bilsalget styrket seg i september.  Foto: Eivind Yggeseth
Bil

Antall nyregistrerte personbiler i EU steg med 3,1 prosent i september, som tilsvarer 933.987 biler, sammenlignet med samme måned året før, ifølge fersk statistikk fra European Automobile Manufacturers' Association (Acea).

Det er første gang nybilsalget i Europa har steget i år. Konklusjonen så langt i 2020 er derimot dyster og antallet nyregistreringer i årets ni første måneder er ned hele 28,8 prosent. 

Utviklingen har vært blandet i de fire største bilmarkedene i Europa. Spania rapporterer om en nedgang på 13,5 prosent og i Frankrike gikk salget ned med 3,0 prosent. I Italia og Tyskland var stemningen en helt annen og nybilsalget steg med henholdsvis 9,5 og 8,4 prosent.