Tesla begynner å frakte Kina-biler til Europa på tirsdag

Elbilprodusenten Tesla skal ifølge kinesiske medier frakte det første partiet av Shanghai-produserte Model 3 til Europa på tirsdag.

GIGA: Teslas gigantfabrikk i Shanghai. Foto: Bloomberg
Bil

Tesla skal begynne å frakte kinesisk-produserte biler til Europa fra og med tirsdag, ifølge rapporter fra kinesiske medier, melder CNBC mandag. 

Rundt 7.000 Model 3, som er bygget på gigantfabrikken i Shanghai, skal ankomme Belgia i slutten av neste måned. Derifra skal bilene distribueres ut til blant annet Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland, Portugal, Sveits og Sverige. 

Tidligere denne måneden uttalte Tesla-sjefen Elon Musk at selskapet produserte 143.036 kjøretøy i årets tredje kvartal. Han opplyste også om at produksjonen av Model 3 ved Shanghai-fabrikken har nådd en kapasitet på 250.000 biler pr. år. 

tesla
elon musk
Nyheter
Børs
Bil