<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reddet av Nord-Amerika

Rekordresultat i Nord-Amerika gjorde at FCA igjen gikk i pluss. 

Publisert 28. okt. 2020
Oppdatert 28. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
REDDET REGNSKAPET: Bilsalget i Nord-Amerika i tredje kvartal ble rekordsterkt. Her en Fiat Chrysler NV Jeep Wrangler på 4. juli i California. Foto: Bloomberg

Fiat Chrysler fikk igjen et overskudd i tredje kvartal, etter at kjøperne kom tilbake etter en coronapause. 

Ebit kom på 2,28 milliarder euro for den italiensk-amerikanske bilprodusenten i tredje kvartal. Det var på forhånd estimert til 1,2 milliarder euro, ifølge data innhentet av Reuters. Det er også en forbedring fra samme periode i fjor da FCA fikk en ebit på 2 milliarder euro. 

– Våre rekordresultater ble drevet av teamets enorme prestasjoner i Nord-Amerika, sier konsernsjef Mike Manleye. 

I Nord-Amerika fortsatte den sterke etterspørsel etter Ram og Jeep. FCA har holdt på markedsandelen på 12,3 prosent, og fikk i tredje kvartal en rekordsterk justert ebit på 2,5 milliarder euro og 13,8 prosent margin. 

FCA trakk tidligere i år guidingen for helårsresultatene, men sier nå at de ser en justert ebit på 3-3,5 milliarder euro. Vel og merke at det forutsetter at det ikke blir noen flere betydelige forstyrrelser fra coronaviruset.