<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mercedes tar enda større jafs av Aston Martin - skal doble bilsalget

Mercedes-Benz tar en enda større andel av Aston Martin, som har planer om å doble bilsalget innen 2025.

    Publisert 28. okt. 2020 kl. 13.10
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    KJØPER: Mercedes-Benz tar en enda større andel i Aston Martin.  Foto: Håkon Sæbø

    Den tyske bilprodusenten Mercedes-Benz skal samarbeide enda tettere med den britiske bilprodusenten Aston Martin i årene fremover. Avtalen gir blant annet Aston Martin tilgang til Mercedes teknologi, inkludert elektriske og hybride drivlinjer, melder selskapet i en pressemelding

    Gjennom den utvidede samarbeidsavtalen skal Mercedes gradvis øke eierandelen i Aston Martin til maksimalt 20 prosent. Tidligere har den tyske produsenten eid 2,3 prosent av aksjene i det britiske selskapet gjennom AMG-samarbeidet. 

    Aston Martin jekker opp produksjonsestimatene etter at avtalen ble inngått og tar sikte på å selge mer enn 10.000 biler pr. år innen 2025. Til sammenligning solgte selskapet 5.862 biler i 2019. Det forventer samtidig at inntektene frem mot 2025 vil ligge på 2 milliarder pund årlig og en EBITDA på rundt 500 millioner pund. 

    Milliardæren Lawrence Stroll kjøpte seg nylig opp i Aston Martin og hinter om at rundt 20 til 30 prosent av selskapets bilpark vil komme med hybrid drivlinje innen 2025. Stroll, som er styreleder i selskapet, har tidligere uttalt at det ikke vil komme en helelektrisk utgave før i 2025.