<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil utbetale 160.000 kroner i vrakpant

Sosialdemokratene i Tyskland vil rydde i bilparken ved å øke vrakpanten kraftig for visse lastebiler. 

Publisert 15. nov. 2020 kl. 13.44
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
SKROTING: SPD vil øke utbetalingene for vraking av lastebiler. Vrakpanten vil i så fall avhenge av utslippene fra den gamle lastebilen.  Foto: Dreamstime

Det sosialdemokratiske partiet i Tyskland, SPD, som sitter i regjering med Angela Merkels kristendemokrater, vil øke vrakpanten på lastebiler opp til 15.000 euro, tilsvarende 163.000 norske kroner. Dette skal bli gjort samtidig som at dagens ordning for elektriske kjøretøy blir forlenget til 2025, melder Reuters søndag.

Den forhøyede vrakpanten vil bli utbetalt til de som erstatter en lastebil som har utslippsklassifisering 3, 4 eller 5, med en lastebil med nye diesel-, elektriske eller hydrogendrevne motorer. Beregninger fra SPD sier at vrakpanten vil koste rundt 500 millioner euro mellom 2020 og 2022, mens utvidelsen av ordning for elektriske personbiler vil koste rundt 1 milliard euro.

Ifølge Reuters presenterte tyske myndigheter i sommer en plan om å sette av flere milliarder euro for å stimulere til mer utslippsfrikjøring, med blant annet insentiver for elbiler og høyere avgifter på SUV-er som går på fossilt drivstoff.