Polestar stjernen på pallen – vant Årets bil og Folkets favoritt

Polestar 2 har blitt kåret til både Folkets favoritt og Årets bil.

VINNER: Polestar 2 vant både Årets bil og Folkets favoritt. Avbildet: Polestar-sjef Thomas Ingenlath. Foto: Polestar
Bil

Polestar 2 er den mest spennende nyheten i år, ifølge DinSide og Dagbladets lesere, og bilen vant Folkets favoritt med god margin. Nå har også ekspertene i Dagbladet og DinSide kåret Volvos kinesiske datter til Årets Bil.

– For meg er denne prisen helt spesiell nettopp fordi det er kundene og folket som har talt. Vi er et helt nytt bilmerke og et lite team i Norge, og det er utrolig kult å se at vi kan konkurrere mot store, etablerte navn allerede, forteller Alexander Hørthe, daglig leder i Polestar Norge.

Lanseringen har imidlertid ikke gått knirkefritt for Polestar. Det har vært en del feil med bilene, og flere tusen eksemplarer har blitt tilbakekalt etter at flere biler har mistet fremdriften. 

– Det er absolutt ingen drømmesituasjon at noen kunder opplever problemer, og det aller viktigste for oss er jo at kundene er fornøyde og trygge med valget, sier Hørthe.

Årets bil

Dagbladets bilredaksjon er ikke helt overrasket over vinneren, selv om det var flere svært interessante biler i feltet. 

Samtlige av ekspertene har Polestar 2 på topplisten og bilen går av med hele tre førsteplasser. Alle har også Porsche Taycan på lista, men denne har kun to førsteplasser. Polestar vant altså bare med ett poeng.

Slik ble plasseringene:

  1. Polestar 2
  2. Porsche Taycan
  3. BMW iX3
  4. MG SZ
  5. VW ID.3

Utdrag fra ekspertenes omtaler om Polestar:

  • Fin og gjennomført design. Hel ved. Stabiliseringsprogrammet viste seg ikke fra sin beste side på den glatte banen med vinterhjul, men totalpakken er bra til prisen.
  • Den oppleves som et kvalitetsmessig løft i forhold til andre elbiler. De har gjort noe mer enn disse pappbilene. Alt fra lydisolering til kvalitetsfølelse. En bil med så mange barnesykdommer og usikkerhet rundt kvalitet fortjener kanskje ikke å bli årets bil, men den er såpass imponerende i forhold til mange andre, så jeg setter den høyt opp.
  • I dag har jeg blitt frelst. Sånn skikkelig. For jeg er petrolhead to the bone. Overgangen til el er vanskelig, og det skjer for fort. Jeg føler at alle disse bilene med deilig lyd bare forsvinner ut av hendene. Men fra første stund jeg satte meg inn i Polestar 2 har jeg kost meg så mye, og skulle bare ønske jeg kjørte den i hele dag. Kjøreegenskapene ligger på et høyt nivå. Det gjør de hos Porsche også, men i forhold til prisen frir Polestar til sånne som meg. Den er sportslig, kul, stutt og kantete.
polestar 2
årets bil
Nyheter
Børs
Bil