<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IT-ansatt satset alle pengene på Tesla – nå pensjonerer han seg som 39-åring

For åtte år siden startet Jason DeBolt det som skulle bety slutten på hans IT-karriere. Han investerte i Tesla.

    Publisert 12. jan. 2021 kl. 13.44
    Oppdatert 22. mars 2021 klokken 10.51
    Lesetid: 3 minutter
    Artikkellengde er 505 ord
    TESLA-GURU: Elon Musk har ikke gjort rent få til millionærer etter Tesla-aksjens rally i 2020. Foto: AFP

    Diversifisering? Hva er det for noe? 

    Jason DeBolt, en 39 år gammel Amazon- og tidligere Google-ansatt, har helt tydelig aldri hørt om begrepet. 

    Han begynte å kjøpe Tesla-aksjer da den sto i 7,50 dollar tilbake i mars 2013. 

    Siden den gang har DeBolt aldri sett seg tilbake, og har fortsatt å laste opp med Tesla-aksjer i årenes løp. Det siste året har aksjen eksplodert på den amerikanske børsen og nå eier DeBolt Tesla-aksjer for 12 millioner dollar, eller 102 millioner kroner.

    Og hva gjør en Tesla-millionær i en alder av 39 år? Han pensjonerer seg.

    I forrige uke la DeBolt ut følgende Twitter-melding:

    De andre i Tesla-leieren heiet på ham, mens andre krympet seg bare av tanken på å være eksponert ene og alene i én aksje. 

    En forvalter ved Ritholtz Wealth Management innrømmer overfor Marketwatch at historier som DeBolts gjør at han bli litt sjalu, men tilnærmingen er ikke noe for ham – og det bør det heller ikke være for andre. 

    «Jeg kommer aldri til å legge alle sparepengene mine i én investering som kan gå til himmels. Å være en diversifisert investor betyr at jeg aldri vil sette familien min i en posisjon der vi kan bli utradert på én posisjon», skriver han i et blogginnlegg på Wealth of Common Sense. 

    Jason DeBolt Foto: GitHub

    Ensom ulv

    DeBolt er imidlertid 39 år gammel, har ikke kone eller barn, og er mer enn villig til å bli med berg-og-dal-banen man takker ja til når man investerer i Tesla.

    På én dag i 2020 tapte han 1,3 millioner dollar, eller 11,1 millioner kroner, i papirverdier, men ut fra hva han skriver i Twitter-meldingen ser det ikke ut til at han er redd for potensielle fall i fremtiden.

    Ramp Capital, en populær anonym finansblogg, spurte DeBolt om han er redd for at Tesla er en boble etter rallyet i 2020. 

    – Nei, det tror jeg ikke. Energi- og transportsektoren er i endring og det reflekteres i Tesla-kursen. Jeg tror vi kan se 20-30.000 dollar per aksje hvis selskapet leverer varene og ikke gjennomfører flere aksjesplitter, sier DeBolt til Ramp Capital.

    Det tilsvarer en oppside på 3.500 prosent fra dagens kurs.

    Aksjesplitt

     

    Når et selskap gjennomfører en aksjesplitt endrer de antall utestående aksjer for å endre prisen på aksjen. 

    • En aksjesplitt innebærer at et selskap øker antall utestående aksjer ved å for eksempel splitte aksjene 2 til 1, der én aksje gjøres om til to. 
    • Ved å gjøre dette kan de senke prisen på aksjen uten å påvirke markedsverdien til selskapet. 
    • Det gjør at mindre aksjonærer føler at de har råd til å kjøpe aksjen, men har ingen reell påvirkning på selskapets verdi.

    DeBolt eier i skrivende stund 14.850 aksjer i Tesla til en snittpris på 58 dollar per aksje. Hans første kjøp var 2.500 aksjer til 7,50 dollar tilbake i 2013. Det kostet dermed totalt 160.000 kroner. 

    Dette partiet med aksjer er alene nå verdt rundt 2,2 millioner dollar, eller 18,8 millioner kroner. 

    – Tesla er bare i startgropen. Vi kommer muligens ikke til å se noe annet selskap som Tesla i de neste 50 årene, mener DeBolt.