<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bilgigant investerer over seks mrd. kroner i elektrisk bilproduksjon

General Motors skal investere milliardbeløp i et kanadisk produksjonsanlegg.

Publisert 16. jan. 2021 kl. 11.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
INVESTERER: General Motors investerer milliarder i Canada.  Foto: Bloomberg

Den erkeamerikanske bilprodusenten General Motors skal investere 1 milliard kanadiske dollar, tilsvarende 6,75 milliarder norske kroner, i den kanadiske CAMI-fabrikken i Ingersoll, Ontario. Investeringen skal hovedsakelig gå til produksjon av elektriske varebiler, melder Reuters. 

Avtalen, som ennå ikke er ratifisert av fagforeningsarbeiderne, innebærer at GM skal satse på storskala produksjon av el-varebilen EV600. Arbeidet for å tilpasse fabrikken skal begynne med en gang hvis de får gjennomslag. 

I FOKUS: General Motors vil gire opp produksjonen av varebilen EV600. Foto: HANDOUT

Investeringen er nok en satsning for GM i Canada. I november inngikk selskapet en avtale om å invester 1 milliard kanadiske dollar i Oshawa-fabrikken for å ekspandere produksjonen av pickuper. 

«Vi avventer resultatet fra fagforeningen, men vi støtter avtalen», uttaler den kanadiske utenriksministeren François-Philippe Champagne, i en offisiell uttalelse. 

General Motors-aksjen har fått en fin start på året og har steget fra 40,50 dollar til rundt 50 dollar, en oppgang på 23,5 prosent.